Pani algemeen

Pani’s eerste stapjes

Deze zomer hebben we ons eerste project uitgevoerd. Voor twee scholen hebben we schoolborden gekocht, zodat de docenten beter les kunnen geven aan de kinderen. Dit was hard nodig omdat de ene school helemaal geen schoolborden had, en de andere maar 2 borden terwijl er 6 klaslokalen worden gebruikt.

Ook hebben we woordenboeken gegeven. Tot nu leende de kinderen vaak een boek van de docent. Zelf hebben ze geen geld om boeken te kopen of te huren. Maar woordenboeken waren er niet. Terwijl Engels een heel belangrijke taal is voor hun toekomst. Dus heeft Pani woordenboeken gegeven.

We hebben ook een symbolisch cadeau gegeven aan de damesschool. De kinderen dronken namelijk water met hun handen direct van de pomp. Ze hadden geen glazen of kopjes. Ook ontbrak een waterfilter om zeker te zijn van schoon drinkwater. Omdat onze stichting ‘Water’  betekent in het Bengaals, hebben we voor de school glazen en kopjes en een filter gegeven.

Tot slot wilden we ook iets leuks doen voor de kinderen. Dus hebben we badminton rackets, een net, een volleybal en schaakbordjes gegeven.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627924717595″]

En wat kost dit nou allemaal?

  • 4 white boards + stiften = € 44,-
  • 5 woordenboeken = € 16,-
  • volleybalnet, volleybal,  schaakbordjes = € 26,-
  • Glazen en kopjes voor de hele school = € 48,-
  • waterfilter = € 12,-