Uncategorized

Workshop High Pani: veel bezoekers

Ria Dries en haar dochter Elleke organiseerden op 14 september een workshop hapjes maken voor de stichting Pani. Ria sponsorde alle materialen en van Jansen Totaal Wonen In Huissen mochten we gratis de evenementenkamer gebruiken. We doopten de workshop ‘High Pani’; Ria leerde ons de hartige hapjes maken en Elleke zorgde voor de zoete hapjes achteraf.

Ria zei in het begin steeds: “Ik heb dit nog nooit gedaan en er zijn wel 43 mensen.” Dat ze het nog nooit gedaan had, was niet te merken. Van zenuwen was geen sprake. Op alle tafels lagen de recepten en ingrediënten voor de diverse gerechtjes klaar. Onder de bezielende leiding van Ria en Elleke konden we aan de slag. Geen vraag was hen te veel. Ze bleven ons rustig en met veel geduld helpen. Vol enthousiasme werd deeg gekneed, uien en appels geschild, abrikozen en dadels gevuld, chutney gemaakt … Er werd hard gewerkt en veel gelachen. Aan het eind van de dag waren er schalen vol met lekkers. Er was meer dan genoeg. Ria: “Ja, als je mij kent dan weet je dat. Ik wil nooit tekort hebben.” Velen namen nog voor de thuisgebleven partner een pakketje mee naar huis.

Leuk om te merken dat mensen zich zo enthousiast inzetten voor de Stichting Pani. En dankzij de inzet en sponsoring van Ria, Janssen Totaal wonen en alle deelnemers heeft de workshop € 920,– opgebracht voor Pani!

Alle foto’s kan je online bekijken op deze link.

Wat kan Pani doen met € 920,-

  • 370 dagen salaris bieden aan werknemers in de ambachtsschool, of
  • 260 slabbetjes produceren, of
  • 385 mutsjes produceren, of
  • 20 bamboe fietsen produceren